آیا ترک زبانان علاوه بر خط ، زبان را هم قبل از همه اختراع کرده اند ؟

ساخت وبلاگ

. بنده کلمات بسیاری در زبانهای مختلف جهانی یافتم که مشترکات بیانی زیادی با زبان ترکی دارد . ولی با برداشت مختلف گاهی متضاد با مفهوم آن در زبان ترکی ، که بنده در میان مطالب علت بوجود آمدن این دو گانگی را توضیح خواهم داد . بطور مثال :   کلمه نای یات = شب بخیر،خوب وعالی بخوابی ترک تباران در میان لاتین تباران شب  Night=معنا گرفته است یا کلمه توردی= بیدار شدن ، بیدار شدن در روز روشن از خواب شبانگاهی ، بیدار شد ، بیدارش کن ، بگو بیدار شه –در بین لاتین زبانان به تودی تبدیل می شود در زبان ترکی هم اگر به سرعت کلمه توردی تلفظ شود حرف ر تقریباً نا مفهوم بیان می شود و حذف حرف ر قابل درک است . Today= امروز ، روز روشن  تبدیل شده است . این به خاطر برداشتی است که از آن کلمه در موقعیتی که شنونده داشته است بوده .مثالی دیگر آن زمان اکثراً از نقاط مختلف کرۀ خاکی مردم در محلی جمع می شدند . .پهلوانان و مدعیان وبردگان به جان هم می افتادند . ولی این مبارزات قانون خاص خود را داشت که می بایست مبارزان آن را رعایت می کردند و گر نه تنبیه می شدند چه بسا این تنبیه شامل کشته شدن خاطی می شد . پس داوری در این میان وجود داشت . که این داور دارای بالاترین قدرت اجرایی بوده وبه زبان ترکی تسلط داشته (چون صحبت کردن به آن زبان امتیاز بزرگی در مقابل کسانی که فقط با زبان اشاره صحبت می کردند ویا به طور ابتدایی واژه هایی با ترکیب حرکت دست بیان می کردند  بوده ) .که هیچ مقامی قادر به نقض آن نبود جز پادشاه اکنون فرض کنید مبارزه ای میان دو رقیب در جریان است که زبان همدیگر را نمی فهمند . در حین مبارزه خطایی صورت می گیرد .داور دستور جدا شدن دو مبارز از همدیگر را می دهد . در زبان ترکی بخواهیم بگوییم  دو مبارز از هم جدا شوید . میشود  وُرم آچ = یعنی دومبارز از هم جدا شوند (وُرم = زد وخورد ، مبارزه – آچ = جدا شدن ، از هم باز شدن ) ولی مبارز قُلدُر که درحال لت وپار کردن طرف مقابل است گوش نمی دهد وبه کارش ادامه می دهد . کسی که درحال  کتک خوردن است وممکن است بمیرد این فریاد داور را می شنود ولی نمی فهمد . اینجا داور فریاد می زند واینبار تاکید و اخطار می دهد . فریاد می زند تانکید (تاکید می کنم ،اخطار می دهم ) وُرم آچ =تاکید می کنم دو مبارز از هم جدا شوند . باز هم مبارز خاطی گوش نمی دهد اینبار دستور قتل خاطی صادر می شود . داور فریاد می زند گاد= قتل ،کشتن – مجریان قانون به میدان آمده گردن خاطی را می زنند . حالا تصور کنید مبارزی که در حال مرگ بوده دوباره جان می گیرد . تانکید وُرم آچ  را فریاد می زند و از داور تشکر می کند گات  می گوید رو به آسمان از خدایش تشکر می کند . بدین ترتیب  Thanks  very  much جای تشکر می نشیند  و God جای خدا را می گیرد .

جمله بعدی –حوش  آیا  توتا  آی یای =hosh   Ayey  Tutay  Ay yay    = به خوشی جلوی خرس آسمانی(بلایای آسمانی) را گرفتی  بهتر است این گرفتن را گسترش بدهی

حوش= به خوشی – آیی= خرس – توتای =گرفتن ،زندانی کردن  -آی=به  خوبی ، به زیبایی – یای =کمان ماه ، گستردن ، گسترش دادن ،مثل :خمیر یای ماق= خمیر را پهن و گسترش دادن اما بعضی با یای = کمان ، تیر وکمان  اشتباه گرفتند و خواستند عقاید خود را به دیگران تحمیل کنند جنگ هایی  میان عقاید مختلف  آن زمان در می گرفت هر کس برداشت خاصی از عقیده خود داشت خود را تنها رهرو ماه می دانست و دیگران را متهم  به عدم پیروی از خدایشان می کردند و می کشتند یا به چهار میخ می کشیدند که به آن  هاچا می گفتند: هاچا= چهار میخ ، دو چوب به صورت ضربدر در زمین می کاشتند ودست وپای متهمین را با میخ یا طناب به آن می بستند وهیزم می ریختند وبه آتش می کشیدند اکنون نیز بچه های ترک تباران ترکمن به کش کشی یا تیرو کمانی که با دو چوب به صورت ضربدر ساخته شده وکشی به آن می بندند وپرندگان را با آن شکار می کنند  ها چا  می گویند این کلمه در اکثر کتیبه ها آمده است .برگردیم به اصل موضوع در اینجا می خواهد بگوید که ای خدا توکه از حوادثی که از آسمان بر ما می خواهد نازل  شود اشراف کامل داری واز ما محافظت می کنی فکری هم به این خرسهای زمینی کوچک ذره بینی که باچشم غیر مسلح دیده نمی شود تا خرسهای دوپا که نام انسان به خود گرفتند بکن که خطرات آن کمتر از بلایای آسمانی نیست . در ان زمان انواع بیماریها و فساد وکارهای ناشایست به شدت رواج داشته که به نارضایتی مردم منجر می شده است کتیبه DNb نقش رستم به طور مفصل در این مورد نوشته است تقریباً تمام کتیبه به پند واندرز حاکمان ، مردم ، وماموران حکومتی که با مردم درگیر می شدند وبه عناوین مختلف  مردم را اذ یت می کردند  اختصاص دارد.

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و چهارم دی ۱۳۹۶ساعت 21:29  توسط قوطوری  | 
راه زندگی باصفا در کتیبه چیست ؟...
ما را در سایت راه زندگی باصفا در کتیبه چیست ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : poladabady بازدید : 130 تاريخ : شنبه 7 بهمن 1396 ساعت: 7:52